NAF Terrein

NTP Milieu voert een In situ sanering uit op het voormalig NAF-terrein te Alphen aan den Rijn. Hier op www.nafterrein.nl houden wij u op de hoogte over deze sanering.


Oplevering van het saneringssysteem

Op 20 oktober 2010 is het in-situ saneringssyteem opgeleverd in het bijzijn van de direct betrokkenen (bewoners, Gemeente Alphen aan den Rijn, Geofox-Lexmond en NTP Milieu Enschede).

In de ochtenduren bogen projectleider Berend Hof van NTP Milieu Enschede en Paul Cardinaal, voorzitters van bewonersvereniging Rijndijcke, zich over de beste plek voor de informatiekubus op het terrein van de voormalige asfaltfabriek NAF.

download artikel uit Alphens Nieuwsblad (pdf)

Om 16.00 uur was de aftrap van de oplevering en is de informatiekubus door wethouder Lyczak van de gemeente Alphen aan den Rijn en directeur Slot van NTP Milieu onthuld, hetgeen de symbolische start van de in-situ sanering betekent. Daarna was er de gelegenheid voor een hapje en drankje en een rondleiding door de kelder, waarin zich het saneringssysteem bevindt.

Vanuit de pers is er veel aandacht geschonken aan de oplevering. Diverse dagbladen waren op locatie aanwezig om de nodige interviews af te nemen. Daarnaast is TV West op locatie geweest om een reportage te maken van de sanering en is er 's avonds live overgeschakeld tijdens het nieuws van 17.00 uur.

Nieuwsitem met filmpje op www.westonline.nl …

Hieronder een aantal foto's van de oplevering van het systeem.

img img img img img img img img